9 feb 2010

Toeristisch Brugge mikt op Japan en Verenigde Staten

Afgelopen woensdag (3 feb 2010) berichtte Express.be dat Toerisme Brugge de volgende maanden extra middelen zal inzetten voor promotie in Japan en de Verenigde Staten. Daarbij wordt opgemerkt dat die markten een heropleving vertonen. Na een bescheiden actie met het kantoor van Toerisme Vlaanderen in New York vorig jaar, zou Brugge 3.000 extra Amerikaanse overnachtingen hebben aangetrokken. Het aantal Japanse bezoekers kende het voorbije jaar wel een lichte daling, maar Brugge hoopt met zijn promoties daar het tij te kunnen keren. Met een strategie om zich op bepaalde markten te richten, kan volgens Jean-Marie Bogaert, schepen van toerisme van Brugge, een antwoord gevonden worden op de crisis. Tijdens de eerste tien maanden van vorig jaar is het aantal overnachtingen in Brugge met 2 % gedaald. Dat is een betere score dan in de andere Vlaamse kunststeden, waar een daling met 5 % tot 12 % werd opgetekend.
Uit dit bericht kunnen we afleiden dat het besprokene in voorgaand artikel niet onopgemerkt aan de schepen voorbij is gegaan.

De crisis laat zich overal in min of meerdere mate voelen, maar op toeristisch vlak toch beduidend minder in Brugge. Vooral Amerikaanse en Japanse toeristen kunnen Brugge wel smaken, dus worden er extra pijlen gericht op die 2 markten. Indien dankzij die promotie het aantal overnachtingen in Brugge weer stijgt, mogen we deze strategie een succes noemen. Ik verwacht althans positieve resultaten, maar niets is zeker in tijden van crisis dus zullen we nog even de gevolgen moeten afwachten. Wat in dit artikel niet vermeld wordt, is de promotie in binnenland. Mensen gaan nog steeds op vakantie, reizen lijkt wel een beetje een "recht op ontspanning" te zijn geworden in plaats van een luxeproduct. Door het gebrek aan centjes wordt er dan wel vaker gekozen voor een 'dicht-bij-huis' vakantie. Een goede promotie voeren in binnenland is in tijden van crisis dus ook zeker aan te bevelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten